Maritieme training voor medewerkers

Op de werkvloer komen regelmatig ongevallen voor. Om te voorkomen dat dergelijke ongevallen grote gevolgen hebben, is het belangrijk dat medewerkers weten hoe zij moeten handelen. Dit geldt al helemaal voor mensen die op een schip of een offshore-locatie werken. Hulpdiensten kunnen dergelijke locaties namelijk niet of nauwelijks bereiken. Hierdoor kan een ongeval maar zo fatale gevolgen hebben. Deze kans wordt al een stuk kleiner wanneer medewerkers van een schip of offshore-locatie een maritieme training hebben gevolgd. Zij weten daardoor namelijk hoe zij moeten handelen in bepaalde situaties. En dat kan maar zo betekenen dat zij het leven van hun collega’s  kunnen redden!
Waar volg je een maritieme training?
Ga jij binnenkort aan de slag op een schip of een offshore-locatie? Dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn. Een maritieme training mag dan natuurlijk niet ontbreken. Voor het volgen van een maritieme training kun jij terecht bij G4S. Maritieme trainingen zijn namelijk onderdeel van de G4S veiligheids-trainingen. G4S biedt standaard trainingen aan, maar het is ook mogelijk om een training op maat te volgen. Op deze manier kun jij je dus optimaal voorbereiden voor jouw avontuur op een schip of offshore-locatie.
Realistische training
Voor maritieme trainingen heeft G4S een speciale trainingslocatie in Heerenveen. Hier is een coaster van 60 meter aanwezig, zodat situaties zo goed mogelijk nagebootst kunnen worden. Het schip is compleet ingericht voor scheepsbrandbestrijding. De ruimtes die het schip destijds bevatte, zijn nog steeds aanwezig. Er worden rooksimulatoren en gasgestookte blusbakken gebruikt om de training zo realistisch mogelijk te maken.