Zorgverzekering tips

In Nederland hebben wij allemaal het voorrecht om een goede zorgverzekering te hebben en bijna geen een zorgverzekering is daarom slecht. Maar het is financieel gezien wel verstandig om de juiste zorgverzekering uit te kiezen. Niet iedereen heeft alles nodig en daarom is het zo fijn dat je een zorgverzekering nog (deels) kan samenstellen. In dit blog lees je tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Wat heb je nodig?

Per zorgverzekeraar kan het verschillen wat er in de basisverzekering valt. Het is in Nederland verplicht om een basisverzekering te hebben en qua dekking is die overal hetzelfde. Daarnaast kan je je aanvullend verzekeren. Per verzekeraar kan het heel erg verschillen wat en waarvoor je je allemaal kunt verzekeren. Ga daarom na wat je aankomend jaar nodig denkt te hebben. Niet iedereen maakt gebruik van de fysiotherapeut bijvoorbeeld. Ga zorgverzekeringen vergelijken! Door ze met elkaar te vergelijken kan je inzicht krijgen in de prijzen en de verschillende pakketten en kun je kijken welke het meest aan jouw wensen voldoet.

Geld besparen?

Zorgverzekeringen kunnen best duur zijn. Maar gelukkig zijn er een aantal truckjes waardoor je kunt besparen op je verzekering. Ten eerste zorgt het vergelijken van de verzekeringen ervoor dat je goedkoopste er tussen uit kan vissen. Ten tweede kan je ook besparen door een hoger eigen risico te nemen. Een eigen risico houdt in dat je voor de eerste paar honderd euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Ten derde is het verstandig om je premie per jaar te betalen. Sommige mensen kiezen er voor om per maand te betalen, maar als je per jaar betaald kunnen de kortingen op het totaal bedrag wel oplopen tot 2%. Ten vierde kan je ook een verzekering afsluiten via een collectief, dat wordt vaak aangeboden door werkgevers, vakbonden of gemeenten. (bron: Zorgkiezer)