Zelf je motor verkopen zonder risico

Ik wil van mijn motor af

Eigenlijk moet je je motor niet weg doen, tenzij er een pareltje voor in de plaats komt. Mocht je nou een goede reden hebben om je motor te verkopen dan is het belangrijk dat dit snel en voor de juiste prijs gaat. Wil je de beste prijs voor je motor? Dan kun je hem het beste particulier verkopen. Dit betekent dat je zelf contact hebt met potentiële kopers en proefritten moet organiseren. Dit kan al met al vrij veel tijd in beslag nemen. Wil je dit ‘gedoe’ juist niet hebben, dan zou je je motorfiets moeten verkopen/inruilen bij een dealer of mensen die motor inkopen.

Marktwaarde

Verkoop je motor niet het eerste jaar na aanschaf, want dan kun je tot 50% waarde verliezen. Zorg dat je weet wat je tenminste voor je motor wilt hebben. Houd er rekening mee dat de inruilwaarde van jouw motor bij een dealer lager ligt dan de marktwaarde. De dealer moet ook wat verdienen! Door je vooronderzoek naar het aanbod online heb je een beeld van de prijzen. Gebruik die kennis om te onderhandelen. Dé manier om je motor te verkopen is om hem op meerdere tweedehandsmotors websites te plaatsen. Vergeet er geen foto’s bij te zetten zodat een koper beeld krijgt van wat hij koopt.

Dealer

Vaak krijg je bij inruil de beste prijs voor je motor als je deze inruilt bij de aankoop van een andere. Dealers verdienen aan de verkoop van een nieuwe motor (zeker als daar accessoires bijkomen) het meest. Wanneer je je motor zo snel mogelijk kwijt wilt, kun je het beste een motor verkopen aan een dealer. Houd er dan wel rekening mee dat de prijs die je ervoor terugkrijgt lager zal liggen. De motorzaak moet meer kosten maken om de motor weer door te verkopen. Denk aan showroom kosten, personeelskosten etc.