Mijn be rijbewijs behaald

be rijbewijs

Vorige week geslaagd voor mijn be rijbewijs. Ik had dit rijbewijs nodig omdat ik kort geleden een caravan heb gekocht om mee op vakantie te gaan. Dacht dat ik hier wel mee mocht rijden, maar werd getipt dat dit niet zomaar mocht. Eens even nagezocht en bleek dat ik met mijn b rijbewijs alleen een caravan/aanhanger mocht trekken met een gewicht tot 750 kilo. Dat is dan het lege gewicht plus laadvermogen. Ik mocht wel rijden met een caravan/aanhanger van meer dan 750 kg als deze samen met mijn auto niet boven de 3.500 kg uitkomen. Nou is mijn auto al zwaar en daar komt dan nog een caravan bij, die we vervolgens best vol moeten laden omdat we vier weken weggaan. Daarom was ik genoodzaakt een extra rijbewijs te gaan halen. Met dit be rijbewijs mag ik nu elke caravan/aanhanger trekken als ik er maar voor zorg dat het gewicht samen niet meer dan 4250 kilo bedraagt. Ook mag mijn caravan niet meer dan 3500 kilo wegen en niet zwaarder dan mijn auto zijn.

be rijbewijsMijn ervaring

Dus op zoek gegaan naar een goede en enigszins betaalbare rijschool. Deze al vrij snel gevonden op internet en eens de mogelijkheden voor de opleiding bekeken. Wat bleek: ik kon maar liefst kiezen uit drie variaties om op cursus te gaan. Ik heb zelf uiteindelijk gekozen voor de dagopleiding, die bestond uit vijf uur praktijk, een examen en een lunch. Dit is me prima bevallen. Ik had een fijne instructeur en de sfeer was ook erg ontspannen zodat ik me echt op mijn gemak voelde. De begeleiding en de voorbereiding op het examen waren zo goed, dat het me lukte om in een keer te slagen. Ben dus een erg tevreden klant.