Gezonde zaden en pitten

Tip: Gezonde zaden en pitten kopen

De laatste tijd hoor ik steeds meer mensen praten over hoe gezond ze bezig zijn en wat ze hebben veranderd aan hun voeding om gezonder te eten. Ook ik probeer de ongezonde snacks uit mijn doordeweekse eetschema te wissen en mezelf een zo’n gezond mogelijk ontbijt voor te schotelen. De laatste tijd ben ik bijna iedere week wel te vinden bij de notenkraam op de markt of bestel ik ze online: zaden en pitten. Zaden en pitten bevatten voedingsvezels, Omega 3, bouwstoffen en meer gezonde ingrediënten, waardoor ze tegenwoordig onmisbaar zijn geworden bij mijn ontbijt.

Soorten zaden en pitten

Er zijn diverse zaden en pitten te koop, zoals chia zaad, pompoenpitten, pijnboompitten, sesamzaad en lijnzaad. De ene soort is wat duurder dan de ander. De pompoen- en pijnboompitten vind ik persoonlijk een fijne toevoeging aan salades, terwijl ik bij mijn ontbijt graag lijnzaad en chia zaad toevoeg. Natuurlijk zijn de zaden en pitten van klein formaat, waardoor de concentratie van de vitamines ook klein blijft, maar zaden en pitten zijn zeker een goed idee wanneer je jouw gezondheid een kleine boost wilt geven!