BHV cursus: onmisbaar bij ieder bedrijf

BHV cursus

Als bedrijf ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van je werknemers. Het is dan ook goed om te weten wat je hiervoor kunt doen. Een van de zaken die je kunt doen is het aanstellen van BHV’ers. Deze bedrijfshulpverleners zijn werknemers die een BHV cursus hebben gevolgd. Na afloop van de cursus ontvangen zij een certificaat en zijn ze bevoegd voor het uitvoeren van tal van handelingen. Denk hierbij aan het blussen van een beginnende brand, het uitvoeren van levensreddende handelingen, alarmeren, ontruimen en communiceren.

Een BHV cursus is op verschillende locaties in Nederland te volgen; de cursussen worden gegeven door gespecialiseerde instructeurs. Je oefent op realistische wijze en krijgt zo alle belangrijke facetten van BHV mee. Aan het einde van de cursus ontvang je een BHV certificaat.

BHV cursus

Zo regel je alles omtrent een BHV cursus

Een ongeval zit in een klein hoekje en dus is het belangrijk dat werknemers en bezoekers goed worden opgevangen worden in het geval van een calamiteit. De Arbowet verplicht dan ook dat een bedrijf met personeel in dienst de bedrijfshulpverlening moet regelen. Hoewel er geen vast aantal BHV’ers vermeld staat is het slim om te kijken naar de omvang van je organisatie. Het wordt aangeraden om minimaal één BHV’er op de tien werknemers te hebben. Je kunt kiezen voor een BHV basiscursus voor werknemers die nog geen diploma hebben. Ook als je al een certificaat hebt behaald is het slim om eens in de zoveel tijd een herhalingstraining te volgen om de kennis weer op te frissen en om het certificaat geldig te houden.