Wat is het nut van snelkoelers?

Snelkoelers

Wanneer je in de horeca werkzaam bent kom je al snel in aanraking met heuse snelkoelers. Maar wat is het nut van deze apparaten? Daarover gaan wij jou in dit artikel meer proberen te vertellen. Zodat je ze misschien ook nog eens voor thuis gaat gebruiken, want zo heel gek is dat nog niet .Een snelkoeler, is een nuttig apparaat, die zijn oorsprong vindt binnen de horecabranche. Het kan worden gezien als een hulpmiddel, die ervoor zorgt dat producten snel worden gekoeld volgens de richtlijnen van de NVWA.

Waardoor uiteindelijk de smaak ook goed blijft behouden, zodat de gasten niks tekort komen.

Snelkoelers

Hoe werkt een snelkoeler?

Het apparaat kan er van buitenaf uitzien als een ingebouwde oven, omdat het uit een kamer bestaat die identiek is aan de ovenruimte. Zijn rol is tweeledig. We hebben het over positieve snelle afkoeling als de temperatuur drie graden boven nul zakt en over negatieve afkoeling als we onder nul beginnen te vriezen.

 In een compartiment dat meestal volledig van staal is gemaakt, kan vers gemaakte tomatenpuree snel worden afgekoeld in ongeveer 90 minuten, waardoor de temperatuur wordt verlaagd van ongeveer 90 ° C naar 3 ° C. De gebruikstijd is niet snel, juist om beschadiging van het bestek te voorkomen. Door thermische schokken te vermijden.