Kleding voor elke gelegenheid

Kleding is een goede manier om je eigen persoonlijkheid naar buiten te laten komen. Jouw look is het eerste wat mensen zien, en het kan goed laten zien hoe jij in elkaar zit. Ook zijn er andere aspecten aan kleding. Bijvoorbeeld veiligheid, bescherming, statements en meer. Deze blog vertelt wat voor soort kleding er voor bepaalde gelegenheden vaak gedragen wordt!

Werkkleding

Op werk dragen mensen vaak niet alleen bedrijfskleding wat bij ze past, maar ook wat er van ze verwacht wordt door het bedrijf en de werknemers/werkgevers. Wanneer je bijvoorbeeld in de horeca werkt, wordt er van je verwacht dat je nette kleding aan hebt. In de keuken is het daarnaast ook belangrijk dat je een lange werkbroek aan hebt en een kookjas. Mensen in de bouw hebben ook weer een focus op veilige kleding waar ook veilige werkschoenen bij horen. Denk daarbij aan kwalitatieve, sterke werkschoenen zoals die van Grisport. Werkkleding is dus iets wat wordt toegepast op de werkomgeving en de taken van de werknemer.

Uitjes

Bij bepaalde uitjes wordt vaak verwacht dat je nette kleding aan doet. Wanneer je bijvoorbeeld een chique diner hebt, kun je het beste kleding aan doen die mooi en netjes zitten. Voor mannen gaat het dan vaak om een blouse met een nette broek en schoenen. Bij vrouwen is het vaak een jurkje of rok met een nette top. Ook een nette spijkerbroek kan altijd goed werken. Voor wat meer gezellige uitjes, zoals naar de bioscoop of bij het uitgaan, is de kleding vaak weer heel anders. Het kan heel netjes, maar vaak is het wat speelser. Denk bijvoorveeld aan een speelse jurk, een wat opener topje, of gewoon allemaal wat meer baggy. Er is hier heel veel mogelijk.

Dagelijks leven

In het dagelijkse leven is echt alles toepasbaar. Dit is echt het moment dat jij jezelf goed kan laten zien. Je kunt namelijk zo expressief als je wilt door de straten lopen. Je ziet veel trends wat betreft dagelijkse kleding. Zo zie je nu veel kleding uit de 80’s en 90’s terugkomen. Ook is een nette manteljas nooit verkeerd. Denk dus vooral na over wie jij bent en wat je wilt uitstralen. Dan kun je kleding kopen die hier goed op aansluit. Kijk ook eens bij tweedehands winkels. Dit is namelijk nog eens een stukje meer klimaatvriendelijk!