Instagram must haves

Het is ongelofelijk maar waar, er zijn een redelijk grote groep mensen die rondkomen van hun activiteiten op sociale media zoals Instagram, Facebook of TikTok. Deze zogenoemde influencers verdienen hun geld door het plaatsen van gesponsorde berichten. Zo staan ze bijvoorbeeld nieuwe broeken te showen van Levi’s of passen ze de nieuwe schoenen van Nike. Omdat veel mensen hier naar kijken zijn bedrijven maar wat geïnteresseerd in het sponsoren van populaire instagram accounts. Denk je dat je een redelijk groot account, dat wil zeggen een account met veel volgers, dan is het misschien geen slecht idee om te kijken of jouw content ook gesponsord kan worden. Maar wat heb je nodig voor een succesvol Insta account?

Benodigdheden

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar op een platform zoals Insta, waar alles draait om foto’s, is het van belang dat je in het bezit bent van een goede camera. Scherpe foto’s zijn cruciaal voor het goed marketen van gesponsorde producten. Daarnaast is het van belang dat je een goede ruimte ter beschikking hebt met voldoende licht. Licht is namelijk heel belangrijk voor een goede foto. Ga je kleding of accessoires adverteren dan is een staande passpiegel ook cruciaal. Door een staande passpiegel kun je namelijk duidelijke foto’s vanuit meerdere hoeken maken. Heb je al deze producten dan kun je in principe aan de slag.

Creëer een following

In dit geval is het wel zo dat het moeilijkste als laatste komt. Spullen kun je kopen, maar een following moet je echt zelf creëren. Belangrijk is dan ook om met enige regelmaat wat te posten, zodat mensen weten dat je er bent. Daarnaast kun je andere populaire kanalen gaan volgen, en deze uitnodigen jouw pagina ook te volgen. Ten slotte kun je je foto’s ook op community pagina’s delen. Maak je bijvoorbeeld een foto van je Nike schoenen, deel deze dan ook op bijvoorbeeld de Nike fanpage. Dit zijn maar een paar mogelijkheden die je kan proberen om je kanaal te laten groeien en hopelijk je droom als influencer te verwezenlijken.