Hollewandpluggen voor je muurbevestigingen

hollewandpluggen

Met hollewandpluggen maak je het leven gemakkelijker. Als je iets aan een holle wand wil ophangen, zul je snel merken dat het lastig gaat. Daarom zijn er hollewandpluggen. Die zijn bedoeld voor dit soort holle muren. Normale pluggen hebben weinig zin, omdat ze in holle wanden nergens in bevestigd kunnen worden. Wat je dan wil ophangen zal niet stevig aan de muur blijven hangen en dat is natuurlijk wel het uiteindelijke doel dat je wil bereiken. Hollewandpluggen bieden dan uitkomst. Je bestelt ze eenvoudig online. 

hollewandpluggen

Hoe werken hollewandpluggen?

Hollewandpluggen werken dus iets anders dan normale pluggen. Meestal boor je een gat om je plug in te duwen. Bij hollewandpluggen heb je meestal te maken met plaatmateriaal. De plug gaat door de plaat en achter de plaat spreiden de armen van de plug zich. Zo klemt de plug zich over een groter oppervlak dan het gat waar je de plug in de plaat doet. Hollewandpluggen zijn dus bijzonder op die manier. Ze zorgen dat je toch kunt rekenen op stevigheid, terwijl je te maken hebt met een dunne wand bijvoorbeeld. Je kunt hollewandpluggen gebruiken om dingen op te hangen. 

Toepassing hollewandpluggen

Je hebt nog steeds te maken met een beperkte kracht die gedragen kan worden door hollewandpluggen. Je kunt wel schilderijen, spiegels of lampen ophangen met hollewandpluggen bijvoorbeeld. Ook kleine legplanken of gordijnrails zijn geen probleem. Maar zwaardere dingen kunnen lastig zijn. Simpelweg omdat zo’n holle wand vaak dun is en daardoor weinig kan dragen. Dat betekent dat je planken van de muur zouden vallen en de muur beschadigen.