Het belang van een goed voetbed voor kinderen

1 laarsjes

Kinderen groeien vaak sneller dan je denkt en bijna iedere zomer en winter is het nodig om nieuwe kleding en schoenen aan te schaffen. Bij het kopen van nieuwe schoenen voor kinderen wordt er vaak vooral gekeken of het kind de schoenen mooi vind en of de schoenen goed passen. Dat is begrijpelijk, je wilt immers dat die nieuwe kindersneakers een tijdje meegaan en kinderen ze daadwerkelijk dragen. Waar niet iedereen rekening mee houd op een drukke dag winkelen en schoenen passen is of de schoen wel goed is voor de gezondheid van je kind. Het voetbed van kinderen is namelijk bijzonder belangrijk voor hun ontwikkeling.

Het begint bij een goed hielstuk

De basis van goede kinderschoenen is bij een goed hielstuk, ook wel contrefort genoemd. Door middel van een goed hielstuk worden veel klachten voorkomen. Wanneer deze afwezig is in de schoen kunnen kinderen snel moe worden van lopen of buiten spelen en op langer termijn last krijgen van hun spieren, knieen, heupen, rug en meer. Dit komt allemaal doordat het lichaam zich onnatuurlijk moet corrigeren wanneer er geen goed hielstuk aanwezig is in de schoen. Wanneer er wel een goed hielstuk aanwezig is in de schoen zorgt dit ervoor dat de schoen mooi recht blijft. Een goed voetbed in combinatie met een goed contrefort is dus de absolute basis.

Aandachtspunten bij kinderschoenen

Wanneer je na een lange dag shoppen eindelijk de perfecte kindersneakers hebt gevonden zijn er een aantal punten die je moet checken voordat je ze daadwerkelijk aanschaft. Zorg om te beginnen dat de schoenen beschikken over een goede hiel aansluiting en een hoge wreef aansluiting. Zorg voor een flexibele en buigbare zool in combinatie met een goed contrefort. Verder is het belangrijk dat ze ongeveer 1 centimeter ruimte over hebben omdat ze natuurlijk nog in de groei zijn. Anders loop je een groot risico om na drie maanden weer nieuwe schoenen te moeten halen. Zorg ten slotte voor ademend materiaal zodat de voeten van jou kinderen gezond blijven.