Handige tools en tips bij het verbouwen van de tuin

Palenrammer kopen

Net een nieuwe woning gekocht, of gewoon besloten de tuin van je huidige woning te verbouwen? Hier zijn natuurlijk wel een aantal dingen voor nodig. Voornamelijk als je de verbouwing van de tuin zelf wilt afhandelen zonder hier andere partijen bij te hoeven betrekken. Vaak kun je niet alles van een verbouwing zelf regelen, maar je kunt in ieder geval het grootste deel zelf doen. Een handige tool die je kunt gebruiken voor de verbouwing is een grondboor. De grondboor helpt je met het maken van ronde en diepe gaten in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld zelf gemakkelijk palen of schuttingen in de grond zetten.

Huren in plaats van kopen

Tuingereedschap kan aardig prijzig zijn. Het is dan ook zonde om elke keer tuingereedschap te kopen als je al weet dat je het niet zo vaak gaat gebruiken. Zo bijvoorbeeld een palenrammer. Dit is een handige tool om palen mee in de grond te zetten. Echter is een palenrammer niet bepaald goedkoop. Al helemaal voor eenmalig gebruik is het niet noodzakelijk om hierin te investeren. Je kunt er daarom ook kiezen voor een palenrammer huren. Op deze manier betaal je eigenlijk alleen voor de periode dat je de palenrammer nodig hebt. Dit is een stuk goedkoper dan de volle prijs en je hoeft er geen opslagruimte voor vrij te maken.

Stap voor stap

Een handige tip bij het verbouwen van de tuin is om alles stap voor stap aan te pakken. Begin met het maken van een plan voor bijvoorbeeld de tegels in de tuin en ga dit eerst uitwerken. Ga daarna pas nadenken over een eventuele volgende stap als een schutting en echt pas als laatste aan de aankleding van de tuin. De aankleding is namelijk iets wat je toch niet kunt doen voordat de tuin af is en anders ga je hier onnodig gelijk al om stressen. Begin daarom met de noodzakelijke dingen die echt niet kunnen ontbreken in de tuin, zodat je ook niet alles door elkaar gaat halen.