Groene toevoeging aan kantoor

10 groendak

Niets is saaier dan de hele dag werken in een somber kantoor. Dit is niet positief voor het humeur of de motivatie. Het is daarom van belang om een fleurige atmosfeer op kantoor te verzorgen, voor jou, je werknemers en bezoekers. Dit is te bereiken op een aantal verschillende manieren. U kunt wat planten toevoegen, de muren een andere kleur geven of wat verschillend meubilair plaatsen. Niks is belangrijker dan een fijne werkomgeving of een plek om cliënten te ontvangen. Hieronder zijn een aantal opties toegelicht om de kantoorruimte om te toveren.

Buitenkant van kantoor veranderen

De buitenkant van het kantoorgebouw is het eerste dat werknemers of bezoekers zien. Het is dan ook van belang om dit aanzicht netjes te houden. Er zijn een aantal opties om dit te realiseren. Allereerst kunt u planten of schilderijen voor de ramen of op de vensterbanken zetten. Daarnaast kunt u de muren of kozijnen een andere kleur verven. Dit hoeft geen felle kleur te zijn, maar iets lichtere tinten zullen ervoor zorgen dat het gebouw er niet te somber uit ziet. Als laatst kunt u ook daken groen aanschaffen en laten plaatsen. Dit sedum dak kan worden aangebracht op hellende, platte en zelfs ronde daken. De groene kleur geeft het kantoorgebouw direct een fleurige sfeer. Het groendak is daarnaast ook erg voordelig voor het milieu en kan de meerwaarde van uw gebouw laten stijgen. Doordat duurzaamheid steeds populairder is geworden, kunt u het gebouw later voor meer verkopen.

Vrolijk interieur voor goede sfeer

Om een fijne werksfeer te creëren zijn er een aantal opties die u kunt uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld de indeling van het kantoor veranderen, waardoor de collega’s beter met elkaar kunnen converseren of samenwerken. Ook kunt u vrolijk meubilair plaatsen zoals banken of fauteuils waarop werknemers en cliënten persoonlijke of zakelijke gesprekken kunnen voeren. Bovendien is bewezen dat een groenere werkomgeving vele voordelen heeft voor u en uw werknemers. Meer planten op kantoor zouden een positief effect hebben op de gezondheid en welzijn van de medewerkers en bezoekers. Daarnaast draagt het bij aan stressvermindering, een hogere arbeidsproductiviteit en een beter concentratievermogen. Het laten plaatsen van een groendak kan ook positief bijdragen aan al deze voordelen.