Geld besparen op je laptop doe je zo!

Gebruikte laptop

Een laptop. Je komt er eigenlijk niet omheen. Maar goed, dat je een laptop nodig hebt is wel duidelijk, alleen dan komt het probleem: die dingen zijn best wel duur, vooral als je je bedenkt dat je er geen heel veeleisende dingen mee gaat doen. Maar je hoeft helemaal niet altijd het nieuwste van het nieuwste te hebben: tweedehands laptops zijn bijna altijd ideaal voor de eisen van de meeste mensen. Alleen kan de markt voor tweedehands laptops nogal moeilijk te overzien zijn, de markt voor nieuwe laptops is namelijk al ingewikkeld genoeg, daarom helpen we je met dit artikel.

Let hierop

De tweedehands markt kan vol met haken en ogen zitten. Als je een gebruikte laptop koopt weet je namelijk niet de complete voorgeschiedenis van de laptop, en meestal is de laptop ook niet helemaal doorgelicht op eventuele tekortkomingen, dus als je bij een onbekende partij een tweedehands laptop koopt raden we je ten zeerste aan om de laptop zelf eens te gaan bekijken voordat je tot de koop overgaat. Maar als je hier helemaal geen zin in hebt geeft dat niet, want er zijn ook alternatieven voor de gewone tweedehands markt.

Refurbished: het beste van beide werelden

Het lijkt misschien of nieuwe kopen duur is, en tweedehands kopen risicovol, maar je kan ook kiezen voor de middenweg: refurbished. Een refurbisher koopt grote hoeveelheden tweedehands laptops op licht ze helemaal door, en repareert ze daarna. Als je bij een refurbisher koopt weet je dus zeker dat je een goed werkende laptop koopt. Daarnaast zijn refurbishers professionele partijen, waardoor je ook weet dat je garantie op de laptop kan verwachten, dus zelfs als het een gok lijkt weet je dat je in het onwaarschijnlijke geval dat de laptop toch slecht blijkt je de laptop zo in kan wisselen voor een werkende laptop.