Een olijfboom kopen als sfeermaker

Een olijfboom is een plant die in onder andere Italië voorkomt. De olijf is een vrucht die goed is voor hart en bloedvaten en onze algehele gezondheid. De olijf wordt in mediterrane landen in gerechten gebruikt of olie van gemaakt, zoals olijfolie. De plant is een unieke aanwinst en brengt zuidelijke sferen naar de achtertuin. Een olijfboom kopen draagt dus bij aan een mooie variatie van planten in de tuin. De sterke olijfbomen uit het aanbod kunnen ook ons koudere klimaat in Nederland overleven. De bomen zijn er zowel in boomvorm, bolvorm, struikvorm als in bonsai. Bonsai olijfbomen zien er heel mystiek uit en vormen een bijzonder natuurstuk in de tuin.

Soorten olijfbomen

Olijfbomen zijn er diverse designs. Elke boom heeft zijn eigen verzorging nodig. Een olijfboom kopen kan creativiteit en diversiteit in de tuin brengen. Elke boom heeft zijn eigen verzorging en formaat. Het is verstandig eerst de ruimte te gaan bepalen voordat je een olijfboom gaat plaatsen. Bekende olijfbomen in het aanbod zijn Olea Europea. Deze zijn zowel in struik als boomvorm als bonsai en Pon Pon te krijgen. De Pon Pom is echt een boom die uit het oog sprint vanwege haar mooie vormen. De boom heeft een enorm formaat en kan flink in breedte tot 270cm in de hoogte groeien. De boom heeft een dikke stam die tot 110 cm doorsnee dik kan worden. De Pon Pon is in een passende bak van hardhout te koop. De Bonsai olijfboom heeft een grillige aparte stam. En oogt uniek. Het is een mooie aanwinst om met andere olijfbomen, citrusbomen en vijgenbomen te combineren.

De verzorging van olijfbomen

Een olijfboom kopen vraagt de juiste verzorging om zo lang als mogelijk van de boom te kunnen genieten. Veel olijfbomen kunnen temperaturen tot -8 verdragen. Bij extreme winters kun je ze ook in een pot in een warmere ruimte plaatsen of afdekken bij lagere temperaturen dan -8. Bij droog weer moeten ze van extra water worden voorzien. De grond moet voorzien zijn van humus, goed waterdoorlatend zijn en eens per twee maanden in de zomerperiode worden bemest. Meet vooraf goed de ruimte op van de standplaats. Veel olijfbomen zijn geschikt voor op een terras in de tuin, zowel in potgrond als in de aarde.